Agera Venture

Investeringsmiljø som gir en unik kombinasjon av kapital og kompetanse

Å være gründer er krevende

Vi er selv gründere, og jobber med gründere, så vi vet litt om hvor krevende det kan være å bygge et selskap med suksess. Felles for de fleste er at gjennom selskapets vekstfaser mangler man alltid enten kapital eller kompetanse for å ta det neste steget. I Agera hjelper vi tidligfaseselskaper med å lykkes ved å først sikre selskapene relevant kompetanse i en overgangsperiode, for så å tilføre nødvendig vekstkapital.

Klar for kommersialisering 

Vi ser først og fremst etter dyktige gründere med gode team, samt at produktet eller tjenesten løser et markedsbehov på en ny og bedre måte.  Selskapet bør ha kommet gjennom oppstartsfasen, står på terskelen til kommersialisering og har behov for vekstkapital og spisskompetanse. 

Sammen øker vi sannsynligheten for suksess

Vi har utviklet et 12-måneders akseleratorprogram der et tverrfaglig vekstteam fra Agera gir tett oppfølging og lederstøtte. Vår erfaring er at tett samarbeid og tilstedeværelse gir de beste resultatene og øker sannsynligheten betraktelig for suksess. Våre akseleratorprogram blir derfor skreddersydd hvert enkelt selskaps behov og vil inneholde en kombinasjon av strategisk, taktisk og operasjonell hjelp for å nå ønsket målsetting.

"For Simplifai har det vært viktig å være med i Ageras akseleratorprogram og å få Agera Venture 1 AS inn som lead investor i første fase. Særlig viktig var hjelpen med å reise investorkapital i flere runder og den aktive deltakelsen i salget av selskapet."

- Bård Myrstad, CEO Simplifai

Agera Venture

Portefølje

Simplifai et AI-selskap som automatiser gjentagende arbeidsprosesser med smarte løsninger.

Autility et proptech AI-selskap som gjør næringsbygg autonome.

Lipscore et software selskap som håndterer kunde «ratings og reviews» for eCommerce nettbutikker.

Up Norway everer unike, skreddersydde reiseopplevelser i Norge til internasjonale premiumkunder gjennom en digital plattform.

Carepacks gjør det enklere for bedrifter å tilby de ansatte sunnere og smartere snacks for å unngå «klokka-to-knekken»

 

 

 

JM Robotics leverer små ekstremt kapable undervannsroboter til proff-markedet. 

Vårt første investeringsselskap, Agera Venture 1, ble etablert i juni 2018. Aksjonærene er partnerne i Agera, større private investorer og Family Office. Investeringselskapet har hatt en sterk utvikling og første porteføljeselskap, Simplifai, er solgt til børsnoterte ELOP. Flere av de øvrige porteføljebedriftene nærmer seg nå exit-fasen.

I styret i Agera Venture 1 AS sitter investorer som selv har lykkes som ledere: Morthen Johannessen, tidligere europasjef for Pepsi Co, europasjef og vise-konsernsjef i Tomra. Tore Andresen, COO i Bank Norwegian siden oppstarten. Bjarte Bøe, tidligere konserndirektør i SEB Stockholm og Jan Erik Sørgaard, tidligere CEO i Opplysningen 1881. Et nytt investeringsselskap er nå under etablering hvor vi ser etter 10 nye selskaper.

TA KONTAKT FOR EN UFORMELL PRAT

Tom Holmen

CEO Agera Venture
Tom@agera.no
+47 971 22 190

Tom har lang erfaring som gründer og toppleder, hovedsakelig innen kapitalforvaltning og private equity gjennom selskapene NEF Kapitalforvaltning og Euro Export Invest. NEF hadde en forvaltningskapital på 2,5 milliarder kroner. Tom har også erfaring fra ledelse av større virksomhet innen retail bl.a som CEO i musikkjeden Hysj!Hysj!, som hadde 35% av det norske musikkmarkedet.